Keresés ebben a blogban

2010. június 17., csütörtök

Kincs keresés

Az értékek, kincsek elbújnak meg kell őket találnunk. Legyen az egy könyv, egy film vagy egy CD, vagy csak egy jó program, ami nem gagyi, nem valami felkapott értéktelen dolog. A kincseket keresnünk kell, és ha megleljük tovább kell, hogy adjuk. Ha nem tesszük, akkor az emberekhez nem jut el a jó csak az ömlesztett trágya, ami kiesik a média szinte összes nyílásán. Néha azt érzem, hogy a tv képernyő egy nagy virtuális végbélnyílás és ha bekapcsolom beömlik a médiaürülék a szobámba. Persze vannak kivételek, de ritka minta a fehér Volvo. Néha jó lenne hinni, hogy a szerkesztő is ember és van némi ízlése és felelőssége arra nézve, hogy valami emberi kultúrtápálék is érje, néha már mindent benyelő gyomrunkat. Minden média-genny arra van fogva, hogy az embereknek ez kell. Na ezért is társadalmi és emberi felelősségünk, hogy ha valami kincsre bukkanunk, mondjuk el, mutassuk meg másnak is, hiszen így épül az elménk így lesz kerek a világ. Vigye a szél... :)

4 megjegyzés:

  1. sommás összefoglaló - ha, szerintem - teljesen nem is igaz. a tévé pontosan olyan üzlet, mint a bútorgyártás, a pálinka főzés vagy akár a zene. a "sóbiz" része, emberek vannak, akik pénzt tesznek bele és több pénzt akarnak kivenni...ez így természetes. nem kell szeretni (időnként én sem szeretem, sőt!) de nem is kell többet várni tőle - mert nincs elhívatott feladata! - mint egy divatos cipőtől, vagy egy rostélyostól a bivalyosban...és ez alól az úgynevezett közszolgálatiak sem kivételek, mert emberek - megfelelni akaró emberek, tudod, akik lefelé taposnak felfelé bő nyállal szopnak - csinálják jól/rosszul azt is, mondjuk sajnos pont a te meg az én pénzemből, de hát a te meg az én pénzemből fizetik a politikusokat, a mávot a békávét meg még rengeteg egyéb más faszségot is! cserébe sok - mit sok rengeteg - csatorna van, lehet szörfölni, lehet ki-be kapcsolni, csak időnként beleférni (nekem sem sajnos) nem lehet. mit lehet tenni? nem sokat, sajnos, mert amíg olyan lúzer pöcsök vezetik a tévéket, mint pl. a tv2-öt a várdi, hát javulást, minőségit ne várj! - tegyem hozzá, valóság az a mondás, a mősorkészítők között, hogy nem
    lehet a színvonalban eléggé lemenni...de péter, ha vegyülsz az utcán a boltban a strandon, te sem láthatsz -sajnos - mást, buták és primitívek vagyunk, mert ez a közakarat!
    ölellek!

    iván

    VálaszTörlés
  2. Tegnap este óta - nem tv-s kultúrgennyet hallva - kincsre vadászom (fehér Volvo-m a garázsban, a szürke mellett): esti műsorban, nyereményként Popper Péter új cd-jét lehet megnyerni! Ma körbejártam a közelben lévő könyvesboltokat - nem jártam sikerrel. Visszajöttem a netre, ismét találtam valamit: a blogod. Mégis lehet valami jót is kapni a tv-től?!

    Ami pedig a tv-adások színvonalát illeti: kívánni valót hagy maga után, ez már bizonyos! Csak egy a baj: erre van igény! Ha a "magasabb röptű" adások nézettségi szintje nem éri el a kereskedelmi adóknál a kívánalmakat, inkább a vezetőket menesztik, illetve méginkább szétszabdalják az adásokat az igénytelen reklámokkal: Egyél, fogyassz, okos és szép leszel tőle, amihez már csak egy kicsi hiányzik! Csilla

    VálaszTörlés
  3. Nekem kicsit úgy tűnik, mintha minden szinten hígultak volna a dolgok. Egyre több ember nevezi magát tehetségesnek, egyre több embert neveznek mások tehetségesnek -mintha mindenki érthetne, és értene bármihez. Egyúttal egyre lazábbnak érezni mindent: elhivatottságot /de sokan veszik félválról, amit nem kellene/, igényességet... stb.
    A média is segít abban, hogy tömegcikké váljon, értéktelenedjen a művészet gyakorlatilag minden ága.
    Nekem úgy tűnik, minden a kapcsolatrendszerről szól, és nam arról, ki a valóban tehetséges. Aki kellően tud kapcsolatokkal helyezkedni, az lehet kontár is, ontja a média. Aki csupán tehetséges, azt fel sem fedezik -nem hogy tehetségéből akár megélhetést is tudjon kovácsolni...
    Sok valódi érték veszik így a semmibe, váltódik aprópénzre...
    Szomorú, hogy engedik mindezt! A legszomorúbb pedig, hogy ezt a nép, a köz akaratának, elvárásának kiáltják ki!

    VálaszTörlés
  4. Engedjétek meg, hogy ajánljak /ha zavaró, nyugodtan törölhető, ezért írom újabb bejegyzésként, és előre is elnézést/, egy még felfedezésre váró fiatal írónőt:

    http://lendvayera.uw.hu/

    VálaszTörlés